Home Conference League kwalificaties met FC Twente en AZ

Conference League kwalificaties met FC Twente en AZ

Het is beslissingsweek voor de derde ronde van Conference League kwalificaties! FC Twente treedt in de Grolsch Veste aan voor het tweede deel van het tweeluik met FK Čukarički. FC Twente heeft in Servië goede zaken gedaan en door die comfortabele 3-1 voorsprong ligt de weg naar de play-offs vrij. AZ moet er een stukje harder aan trekken om zijn tijd in Europa te verlengen. Na een slordig duel bij Dundee United kijken de Alkmaarders tegen een 1-0 achterstand aan. Deze donderdag, 11 augustus, moet in AZ in eigen huis de boel zien recht te trekken. De ploeg van Pascal Jansen is favoriet, maar de druk is groot. Het wordt dus spannend in die derde voorronde van de Conference League.

FC Twente begint zijn Europese avontuur met een 3-1 zege

Na acht jaar zonder internationaal voetbal mag FC Twente dit seizoen eindelijk weer hopen op een mooie strijd in een Europese groepsfase. Het eerste optreden buiten de landsgrenzen is alvast succesvol verlopen. In het wat sfeerloze stadion van Partizan Belgrado bleef de meerderheid van de stoelen leeg, maar dat mocht de pret niet drukken voor de ongeveer 400 meegereisde Twente-fans. Zij zagen hún club het grootste deel van de wedstrijd domineren. FC Twente schoof FK Čukarički uiteindelijk met speels gemak opzij, al had het in de tweede helft allemaal een stuk beter gekund. Hierdoor is de derde ronde van de Conference League kwalificaties nog niet helemaal gespeeld. Toch moet het heel gek lopen wil FC Twente die play-off ronde mislopen.

Wedden op de return FC Twente – FK Čukarički

Een 3-1 voorsprong en een thuiswedstrijd voor de boeg: het is een ongekende luxe in deze derde ronde van de Conference League kwalificaties. De wedstrijd in de Grolsch Veste begint donderdag 11 augustus om 19.00 uur. De kans is klein dat het publiek na 90 minuten voetbal nog moet blijven zitten voor een verlenging FC Twente is nu eenmaal een veel betere ploeg dan FK Čukarički, de nummer 3 van het afgelopen Servische competitieseizoen.

De odds bij de bookmakers laten ook een duidelijk beeld zien. Inzetten op FC Twente als wedstrijdwinnaar levert een quotering op die rond de 1.28 ligt. Voor een gelijkspel krijg je ongeveer 5.50 keer je inzet terug, terwijl FK Čukarički als wedstrijdwinnaar zelfs goed is voor 11.00 keer de inzet. De kaarten lijken dus al geschud vóór er ook maar een minuut gevoetbald is. Onderschatting en gemakzucht zijn de enige factoren die FC Twente van een plek in de play-offs kunnen afhouden.

AZ is de betere ploeg, maar Dundee United staat voor

FK Čukarički lijkt geen partij voor FC Twente. Dundee United hoort ook geen partij te zijn voor AZ. De Schotten acteerden een paar jaar lang op het tweede profniveau en pas sinds 2020/21 is Dundee United terug in de Premiership. De vierde plek van vorig seizoen was goed genoeg om nu mee te doen in de Conference League kwalificaties.

Dundee United is typisch zo’n ploeg die moeizaam scoort en zich vooral op de defensie concentreert. Toch lukte het de Schotten vorige week verrassend genoeg om met 1-0 te winnen zodat AZ nu in de achtervolging moet. De Alkmaarders speelden in Tannadice Park een slordige wedstrijd. Ze creëerden bovendien maar weinig kansen waardoor een overwinning er eigenlijk nooit in zat. Dat AZ nu juist met een 1-0 achterstand die return in moet, is wel een tegenvaller. Maar de ploeg van Pascal Jansen heeft alle kwaliteiten in huis om die achterstand in het AFAS Stadion goed te maken. Al zullen de Schotten het nóg meer dan anders op de verdediging gooien.

Wedden op de return AZ – Dundee United

Als FC Twente donderdag zijn ticket voor de Conference League play-offs binnen heeft, kun je meteen overschakelen op de wedstrijd AZ – Dundee United. Vanaf 21.00 uur gaat het allemaal beginnen in het AFAS Stadion.

Het feit dat AZ een achterstand moet goedmaken, zal ongetwijfeld voor de nodige druk zorgen. De Alkmaarders moeten alle zeilen bijzetten als ze deze ronde van de Conference League kwalificaties willen overleven. De vorm is zo aan het begin van het seizoen nog niet optimaal. Maar hoewel AZ in Dundee amper kansen creëerde, wisten Pavlidis en Van Brederode in de Eredivisiewedstrijd tegen GA Eagles wél te scoren. Dat geeft vertrouwen. Vangelis Pavlidis is ook een goede optie als je je op de doelpuntenmaker richt wanneer je gaat wedden op voetbal.

Bij de bookmakers is AZ de grote favoriet voor de Conference League wedstrijden van donderdag. De odds voor een 1×2 weddenschap liggen rond de 1.20 (AZ), 6.35 (gelijkspel) en 13.00 (Dundee). De vraag welk van beide clubs doorstoot naar de laatste voorronde, levert bij Unibet een net zo duidelijk beeld op. Een play-off ticket voor AZ is goed voor 1.33 keer de inzet, terwijl bij Dundee de quotering al op 3.00 staat. Dundee United zal er vooral in verdedigend opzicht alles aan doen om AZ uit de play-offs te houden. De Schotten zijn aanvallend een stuk zwakker, dus we verwachten niet dat Hobie Verhulst donderdag een drukke avond tegemoet gaat.

Hoe gaan de Conference League kwalificaties verder?

De derde ronde van de Conference League kwalificaties levert niet direct plek in het hoofdtoernooi op. Er is in de tweede helft augustus ook nog een play-off ronde te spelen en de mogelijke tegenstanders zijn al bekend. Als FC Twente zoals verwacht wint van FK Čukarički, dan wacht in die volgende ronde een loodzware tegenstander: Fiorentina. Lukt het AZ ook om donderdag een Europese uitschakeling te voorkomen? In dat geval speelt de club op 18 en 25 augustus de play-off tegen het Letse Riga FC of het Portugese Gil Vicente.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.