Home Cambuur gaat voor zijn vijfde zege op rij

Cambuur gaat voor zijn vijfde zege op rij

Voor de supporters van Cambuur is het enorm balen dat zij dit weekend geen gebruik mogen maken van hun seizoenkaart. Want na het grote promotiesucces van afgelopen seizoen, is Cambuur opnieuw in een fase terechtgekomen waarin alles lijkt te lukken. En daar hadden de fans graag bij willen zijn! Na vier zeges op een rij staat Cambuur inmiddels op een indrukwekkende vijfde plaats in de Eredivisie. Dat 4-1 verlies bij PSV en die 9-0 bij Ajax zijn de Leeuwarders allang vergeten. Zij denken liever terug aan die mooie 2-1 overwinning op FC Utrecht en die ietwat fortuinlijke 2-3 uitzege bij NEC. Voor het eerst in de historie heeft Cambuur vier Eredivisie-zeges achter elkaar geboekt. Komt daar zaterdag misschien een vijfde overwinning bij? Met Vitesse als tegenstander kan het alle kanten op, maar het elftal van Henk de Jong laat zich echt niet zomaar opzij zetten. Dat vraagt om een heuse voetbalweddenschap.

Promovendus Cambuur breekt dit jaar records

Met veertien wedstrijden achter de rug en de winterstop in zicht, kunnen we stellen dat Cambuur een sterk eerste competitiedeel heeft neergezet. De Leeuwarders hebben zelfs al meer punten bij elkaar gesprokkeld dan in hun vorige Eredivisieseizoen. In 2015/16 sloot de club het seizoen af op een teleurstellende laatste plaats, met een totaal van 18 punten. Dat gaat anno 2021/22 een stuk beter! Met 24 punten op de teller, is Cambuur goed op weg om zijn beste prestatie ooit neer te zetten. In 2013/14 en 2014/15 sloten de Friezen hun Eredivisieseizoen af op de twaalfde plaats. Meer zat er tot nu toe nooit in, maar de kans is groot dat dat dit seizoen gaat veranderen.

Ondanks dat het competitieseizoen niet eens halverwege is, heeft Cambuur al een paar mooie records verbroken. Allereerst was daar het eigen clubrecord, van vier Eredivisie-zeges op een rij. Cambuur heeft daarnaast ook FC Dordrecht uit de boeken gestoten. Dordrecht was jarenlang de laatste gepromoveerde club die in ’s lands hoogste competitie vier keer achter elkaar won. Dat was in 1995. Ruim 25 jaar later is er dan eindelijk een ploeg gekomen die het stokje over neemt. En misschien kan Cambuur er wel een vijfde overwinning aan vastknopen. Zaterdag vanaf 18.45 uur gaan we zien of directe concurrent Vitesse een té groot obstakel gaat zijn of niet.

De concurrentie is dichtbij

Aan kop van de Eredivisie vinden we momenteel de traditionele top 3 terug. Ajax, Feyenoord en PSV worden op kleine afstand gevolgd door FC Utrecht. Daarachter staat promovendus én stuntploeg SC Cambuur. Het gat met de omringende clubs is gering, maar Henk de Jong en consorten kijken natuurlijk graag omhoog. Toch komt er van achteren grote dreiging. Cambuur staat slechts 2 punten achter op FC Utrecht, al is het gat met de nummer zes van de competitie nóg kleiner. Met 23 punten hijgt Vitesse bij Cambuur in de nek, en ook FC Twente (22 punten) en AZ (20 punten) zijn amper één zege verwijderd van de Leeuwardse club. Die vijfde plek is hiermee nog lang niet binnen.

Wat kunnen Uldrikis, Boere en Kallon zaterdag tegen Vitesse?

Deze zaterdag staat er voor Cambuur een belangrijke wedstrijd tegen Vitesse op het programma. Het doel is die vijfde Eredivisie-zege op rij, waarmee deze promovendus alleen maar meer records kan verbreken. Maar Vitesse wil die opmars van Cambuur graag doorbreken. Er staat dan ook veel op het spel als de twee ploegen elkaar zaterdag in het Cambuurstadion treffen. Tijdens de wedstrijd zijn alle ogen ongetwijfeld gericht op Roberts Uldrikis. De Letse spits is scherp en is de laatste weken verantwoordelijk voor mooie acties op het veld. Hierdoor heeft hij zich in korte tijd razend populair gemaakt in Leeuwarden. Scoort hij volgens jou zaterdag weer? Bij bookmaker BetCity levert deze voorspelling een quotering op van 3.40. Hou daarnaast Tom Boere goed in de gaten als doelpuntenmaker en Issa Kallon als assistgever.

Henk de Jong heeft veel kwaliteiten in zijn ploeg, zowel in de voorhoede als in de verdediging. Er zat geen grote visie achter het samenstellen van de selectie, maar de huidige combinatie van spelers pakt toch erg goed uit. Nu is het afwachten of Cambuur zich langer in de top van de competitie kan handhaven.

Wedden op Cambuur – Vitesse

Het is voor Cambuur een prettige terugkeer in de Eredivisie. Als een echte Fries blijft trainer Henk de Jong nuchter over de prestaties van zijn ploeg. “Wedstrijd voor wedstrijd de kop erbij houden. Het begint op nul”, zo liet De Jong in de aanloop naar het duel met NEC nog weten. Die instelling gaat de ploeg tegen Vitesse ongetwijfeld weer hebben. Volledige focus op die vijftiende speelronde van de Eredivisie en kijken of er aan die reeks overwinningen een vijfde kan worden toegevoegd.

Cambuur – Vitesse is dit keer een rechtstreeks duel om een plek in de top vijf van de Eredivisie. Schieten de Arnhemmers de ploeg van Henk de Jong voorbij óf weet Cambuur zijn voorsprong verder uit te breiden? Bij de bookmakers is de Friese club in het nadeel. Op het moment van schrijven laat TOTO de volgende odds zien voor een 1×2 weddenschap: 3.05 bij winst voor Cambuur, 3.70 bij een gelijkspel en 2.23 bij winst voor Vitesse. Door het afwezige publiek is het grote thuisvoordeel voor Cambuur ook verdwenen. Komt er dan toch een einde aan de zegereeks van de Leeuwarders…? Geef je voorspelling door aan de bookmaker en zorg dat je klaarzit voor dit boeiende duel tussen Cambuur en Vitesse.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.