Home Bookmakers keren hoge odds uit bij derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Bookmakers keren hoge odds uit bij derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Op zondag 25 februari treffen AZ Alkmaar en Ajax Amsterdam elkaar in het AFAS Stadion. De Eredivisie clubs uit dezelfde provincie strijden om drie zeer belangrijke punten. Bij winst kan AZ nog wat langer vierde blijven op de Eredivisie ranglijst. Bij winst van de Ajacieden kunnen de Amsterdammers op gelijke hoogte komen. De Nederlandse bookmakers keren hoge odds uit bij derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam. Ben jij erbij met een correcte voorspelling via Wedden op Voetbal?

Maarten Martens (trainer AZ): “Strijdplan voor Ajax is klaar”

AZ-trainer Maarten Martens is er klaar voor om Ajax te ontmoeten in Alkmaar. “We moeten doorgaan, gewoon doorgaan. Het voetbal dat we willen spelen, de dominantie van achteruit en het gevarieerd opbouwen: dat is gewoon prima. Het strijdplan voor de wedstrijd tegen Ajax ligt klaar. Thuis tegen Feyenoord speel je gewoon een hele goede partij, maar dan zijn we bij een vrije trap gewoon niet meedogenloos. Dat betaal je in cash, tegen tegenstanders als Ajax en Feyenoord”, vindt trainer Martens.

John van ’t Schip (trainer Ajax): “Doel is gat naar plek vier en drie dichten”

Bij Ajax speelt vooral het feit dat de Ajacieden de top vier van de Eredivisie kunnen binnendringen als de ploeg van trainer John van ’t Schip wint in Alkmaar. “We hopen dat we het gat naar plek vier en drie kunnen dichten in de competitie. Dat is een doel, maar dat is in de huidige situatie wel veelgevraagd. Dat wordt de uitdaging bij AZ en daar moeten we hier de eerste stappen in zetten”, zegt trainer Van ’t Schip.

Head 2 Head

In de Nederlandse Eredivisie troffen AZ en Ajax elkaar de afgelopen vijf jaar vijf keer in Alkmaar. De ploeg uit Amsterdam won twee van die ontmoetingen, twee zeges gingen naar AZ en eenmaal werden de punten gedeeld. De laatste keer dat de ploegen tegen elkaar speelden in Alkmaar was op 18 september 2022. AZ wist de Ajacieden toen te verslaan met 2-1. De laatste keer dat de Ajacieden een overwinning boekte in de kaasstad, was op 31 januari 2021. Het werd toen 0-3 in Alkmaar voor de Amsterdamse ploeg. In deze periode speelden de teams ook tweemaal voor de beker tegen elkaar in de kaasstad. Beide keren werd er gewonnen door de bezoekers uit Amsterdam.

Odds AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Bij een derby als AZ – Ajax lopen de quoteringen in het 1×2 spelsysteem vaak hoog op. De hoogste beloningen zijn te scoren bij een gelijkspel. Houden de twee provinciegenoten elkaar in evenwicht, dan keren de bookmakers tot 3.86 keer het bedrag uit dat werd gestort op een puntendeling in het AFAS Stadion.

Bij een overwinning van de Ajacieden heeft Ajax evenveel punten dan de Alkmaarders en kan er bij de bookmakers tot 3.40 keer het speelbedrag gecasht worden. Een torenhoge beloning voor winst van de ploeg uit Amsterdam.

Weet AZ te winnen in eigen huis? Dan kan er via het 1×2 spelsysteem tot 2.00 keer de inleg gewonnen worden bij een correcte voorspelling op winst van Ajax. Check ook de odds in de overige speltypen en ontdek wat de bookmakers jouw te bieden hebben bij de derby AZ – Ajax.

Datum en tijdstip AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Vergelijk de bookmakers en odds met elkaar op Wedden op Voetbal en lees de voorwaarden van de wedkantoren altijd goed door. Zo wordt het wedden op de Noord-Hollandse derby nog leuker.

De Eredivisie derby AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam begint op zondag 25 februari om 16:45 uur en wordt gehouden in het AFAS Stadion te Alkmaar. Voor beide teams is dit een belangrijke wedstrijd met oog op de positie van de Eredivisie ranglijst. Verovert Ajax de vierde plaats van de Nederlandse Eredivisie of schudt AZ haar grootste concurrent af? Scoor met jouw voetbalkennis op Wedden op Voetbal.nl!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.