Home Beter wedden met hulp van statistieken

Beter wedden met hulp van statistieken

Statistiek is een van de vele tools die je moet beheersen om succesvol  te kunnen voetbalgokken. Je kunt relatief makkelijk toegang krijgen tot deze informatie. Het verkrijgen van statistieken van verschillende sporten en teams is een groot voordeel als je kans wilt maken om de bookmakers te verslaan. Zij gebruiken statistieken altijd – in alle vormen – wanneer ze odds instellen. Vaak halen ze deze informatie uit hun eigen databases die grote hoeveelheden statistieken bevatten.

Geen garantie – wel een grotere kans

Bij de ene soort weddenschap zijn statistieken nuttiger dan bij andere. Markten zoals het aantal doelpunten, het aantal corners en het aantal kaarten zijn markten waar veel spelers hun inzetten plaatsen op basis van statistieken. Ongeacht de hoeveelheid statistieken die je kunt gebruiken, moet je weten hoe deze te gebruiken in de odds-markt. De kennis over statistieken geeft je geen garantie om de spelbedrijven op de lange termijn te verslaan, maar het geeft je absoluut grotere kans op succes.

Basis- tot geavanceerde statistieken

Zowel de hobbywedder als de professionele gokker hebben voordeel bij het gebruik van statistieken. De hobbyspeler kan basisstatistieken gebruiken in de vorm van bijvoorbeeld: plaats op de ranglijst, vorm en onderlinge ontmoetingen. Maar achter de basisstatistieken zitten nog geavanceerdere statistieken verborgen. Het kan gaan om het percentage balbezit, de doelmatigheid van schoten en het gemiddeld aantal doelpunten. Misschien laten de statistieken zien dat een team eigenlijk beter is dan de positie op de ranglijst doet vermoeden en is het slechts een kwestie van tijd voordat het team dit gaat laten zien door wedstrijden te winnen.

Je eigen speelmodel ontwikkelen

Als je heel serieus bent en de statistieken volledig vertrouwt, is het misschien een goed idee om je eigen model te ontwikkelen. Een speelmodel dat uitsluitend gebaseerd is op statistieken en opgebouwd via programma’s zoals Excel. Dit hoeft niet alleen te gaan over de cijfers van je eigen weddenschappen of over het verdelen van de inzetten, maar je kunt er ook externe statistieken in verwerken. Om succesvol te zijn en te winnen op lange termijn is het zelfs onontbeerlijk een dergelijk model te hebben. Er zijn echter voldoende modellen op internet te vinden die je kunt downloaden en meteen kunt gebruiken. Deze zijn uiteraard niet op jouw persoonlijke sterktes en zwaktes ingesteld, maar tweaken is altijd mogelijk.

Nadelen van wedden m.b.v. statistieken

Het plaatsen van alleen in te zetten op basis van statistieken kan in sommige gevallen een slecht idee zijn. Er spelen altijd meer factoren dan louter historische statistieken die de uitkomst van een spel beïnvloeden. Factoren zoals het weer, of een moeilijk speelschema zijn niet gemakkelijk in statistieken om te zetten. Statistiek is slechts een van de vele factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat een weddenschap wordt afgesloten. Een ander ding dat moeilijk is als je statistieken blindelings volgt, is hoe lang terug in de tijd je moet kijken. Hoe groot spelen eigenlijk de wederzijdse ontmoetingen tussen twee teams? Teams kunnen bijvoorbeeld van trainer of speelwijze zijn veranderd, wat invloed heeft op de wedkansen. Naast statisteken is het raadzaam om je gezond verstand ook een woordje mee te laten spreken.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.