Home Artikelen Spelersstatistieken leiden je naar mooie weddenschappen

Spelersstatistieken leiden je naar mooie weddenschappen

Met twee elftallen op het veld moet je veel dingen in de gaten houden. Dat begint al op het moment dat je de statistieken doorspit. Je kijkt onder andere naar het percentage balbezit, naar het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd en naar de vorm waarin de ploeg verkeerd. En natuurlijk mag je ook de onderlinge duels uit het verleden niet vergeten! Bij het wedden op voetbal moet je allerlei verschillende factoren in de gaten houden. Creëer je liever wat meer overzicht? Vergeet die elftallen er richt je gewoon eens op één speler tegelijk. De bookmakers geven je alle informatie die je nodig hebt voor de perfecte weddenschap. 

Spelersstatistieken leiden je naar mooie weddenschappen

Bookmakers als Toto besteden de laatste jaren steeds meer aandacht aan de individuele kwaliteiten van de voetballers. Onder de noemer ‘spelersstatistieken’ staat allerlei informatie over doelpunten, assists en kaarten. Laat dat nu net de categorieën zijn waarin je heel wat interessante weddenschappen kunt aangaan.

In de categorie doelpunten…

In de categorie doelpunten kun je je richten op de exacte eindstand of op een over/under weddenschap waarbij je je focust één van beide teams. Maar de spelersstatistieken laten je ook zien dat er andere mogelijkheden zijn. In die statistieken staat per speler keurig uitgewerkt hoeveel wedstrijden hij in de competitie of het toernooi heeft gespeeld en hoe vaak hij gescoord heeft. Het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd laat je in één oogopslag zien welke voetballers je in de gaten moet houden. De gegevens over het eerste of laatste doelpunt van een wedstrijd zijn minstens zo interessant. Een speler die vanaf de eerste minuut gefocust is, zal relatief vaak het openingsdoelpunt scoren. En heeft iemand via een penalty gescoord, dan weet je meteen dat dit de man is die snel in actie komt als de scheidsrechter naar de stip wijst. Deze statistieken zeggen dus veel over het moment waarop de betreffende speler vaak scoort.

In de categorie assists…

Wedden op assists is een stuk minder populair dan wedden op doelpunten. Onterecht, want een goede assist kan zomaar tot de goal leiden die een ploeg de overwinning brengt. Het is dus niet zo gek dat je bij de bookmakers kunt wedden op de speler met de meeste assists.

Er zijn voetballers die altijd op de juiste plek lijken te staan. Toch kan de werkelijkheid anders zijn dan je denkt. Een speler die zich elke wedstrijd goed laat zien op het middenveld, hoeft namelijk niet degene te zijn met de meeste assists. De spelersstatistieken bieden duidelijkheid, want je ziet precies wat ieders gemiddelde per wedstrijd is. Die informatie kun je erg goed gebruiken zodra je een naam aankruist op je wedbriefje.

In de categorie kaarten…

Niet iedereen is fan van het wedden op kaarten. Dat komt doordat je je hiermee focust op de negatieve kant van het voetbal. Een overtreding, spelvertraging of het beledigen van de scheidsrechter: dit zijn allemaal situaties die kunnen leiden tot een kaart. De ene speler zoekt wat meer de grens op dan de andere. De spelersstatistieken laten je in één oogopslag zien wie de heethoofden in de selectie zijn en wie iets sportiever te werk gaan. De bookmakers houden hierin namelijk precies bij hoeveel gele en rode kaarten iemand heeft gehad en hoeveel tijd er gemiddeld tussen twee kaarten zat. Toch moet je altijd oppassen als je geld inzet op kaarten. De ene scheidsrechter is nu eenmaal coulanter dan de andere.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.