Home Artikelen Inzetten aan de hand van wedtips, doen of niet?

Inzetten aan de hand van wedtips, doen of niet?

Er zijn van die momenten waarop je het jezelf graag makkelijk maakt. Want waarom zou je de statistieken uitgebreid gaan analyseren als je ook gewoon de conclusies van de bookmaker kunt lezen? Veel bookmakers zetten bij de grote wedstrijden en competities namelijk een aantal wedtips online. Deze tips kunnen heel handig zijn als je op het laatste moment nog een voorspelling door wilt geven. Of misschien begin je net met voetbalwedden en heb je gewoon geen idee hoe je de statistieken moet interpreten. Simpelweg de wedtips volgen biedt dan uitkomst. Maar deze tips van de bookmaker kunnen je ook een bepaalde richting opduwen. De grote vraag is dus: inzetten aan de hand van wedtips, doen of niet?

Wedtips: wat zijn het en wat kun je ermee?

Aan de hand van wedtips zetten de bookmakers in feite een korte, overzichtelijke conclusie neer van de informatie die naar boven komt uit de statistieken. Je moet dan denken aan statements als:

  • De laatste thuiswinst van Utrecht tegen Ajax was vier jaar geleden.
  • FC Twente heeft geen van zijn laatste zeven uitwedstrijden gewonnen.
  • Real Madrid wist in de afgelopen tien matches steeds te scoren.

Met dit soort zinnen geven de bookmakers geen extra informatie prijs. Jij kunt immers dezelfde conclusie trekken als je de statistieken rustig bestudeert. Maar het voordeel is wel dat je nu geen tijd kwijt bent aan het analyseren van de statistieken. De bookmaker heeft dat werk al voor jou gedaan. Het is soms verleidelijk om een direct een weddenschap aan te gaan aan de hand van dit soort wedtips. Dat FC Twente geen van zijn laatste zeven uitwedstrijden heeft gewonnen, zegt absoluut iets over de vorm van het moment. Het elftal speelt gewoon niet goed genoeg om buiten het eigen stadion de drie punten binnen te slepen. Real Madrid is dan wel weer lekker op dreef. Tenminste, als het op scoren aankomt. Dat de club in de afgelopen tien wedstrijden steeds wist te scoren, verleidt je misschien tot een doelpuntweddenschap. Al merk je op dat moment ook dat die wedtips van de bookmaker niet alle informatie bieden die je nodig hebt.

Die handige wedtips van de bookmaker hebben ook een keerzijde

Als je de wedtips van hierboven opvolgt, dan verwacht je direct een overwinning voor Ajax, een verlies voor FC Twente en minimaal één goal voor Real Madrid. Zet je je geld puur en alleen op basis van deze informatie in, dan is er toch een reële kans dat je de weddenschap verliest. Want misschien speelde FC Twente de afgelopen zeven thuiswedstrijd voornamelijk tegen clubs uit de top en subtop van de Eredivisie. Als de ploeg deze week tegen de hekkensluiter speelt, wordt het toch een andere verhaal. En wat te denken van Real Madrid? Dat de club scoort, wil nog niet zeggen dat het met ruime cijfers heeft gewonnen. Bovendien staat er dit weekend misschien een tegenstander te wachten waar Real het altijd moeilijk tegen heeft. Dat verandert de situatie meteen.

Wedtips van de bookmaker zijn handig als hulpmiddel, maar volg ze nooit blind op. Realiseer je ook dat de bookmakers je met deze tips bewust een bepaalde kant kunnen opsturen. Wees dus altijd voorzichtig als je met dit soort wedtips aan de slag gaat.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.