Home Artikelen Hoe kies ik voor een juiste bookmaker?

Hoe kies ik voor een juiste bookmaker?

Je droomt misschien al van mooie voetbalmatches die jij met jouw kennis weet te bedwingen. Die 2-1 overwinning had al lang aan zien komen! Mooi zo, want met die voetbalkennis valt geld te verdienen. Maar voordat het zover is, moet je eerst nog op zoek naar een bookmaker. Alleen… hoe kies je nu voor een juiste bookmaker?

Ieder zijn eigen zoektocht

Het zou natuurlijk prettig zijn als je nu één naam krijgt van een online wedkantoor dat perfect is voor jouw voetbalweddenschappen. Helaas moeten we je meteen uit de droom helpen. Zoiets als dé juiste bookmaker bestaat gewoon niet. Dat er geen duidelijk antwoord is op de vraag ‘welke bookmaker is de beste’, maakt de zoektocht direct lastig. Want hoe bepaal je dan op welk gokplatform je je inschrijft? Dat wordt nog een hele taak, zeker als je die lange lijst met online bookmakers op je scherm ziet verschijnen zodra je de zoekopdracht invoert.

Gelukkig zijn er wel manieren om te bepalen wat voor jou de juiste bookmaker is. Het belangrijkste is dat je je goed realiseert dat het hier om een heel persoonlijke keuze gaat. Wat voor je beste vriend een goed wedkantoor is, werkt voor jou misschien helemaal niet. Ga daarom altijd eerst te rade bij jezelf voordat je ergens definitief een account aanmaakt.

Het begint allemaal bij jezelf

Veel goede beslissingen ontstaan na zorgvuldig denkwerk. Dat is bij de zoektocht naar een bookmaker niet anders. Ga er dus even voor zitten en neem de tijd om te bedenken wat jij belangrijk vindt. Misschien streef je ernaar om altijd de hoogst mogelijke winst binnen te halen. Of ben je een groot liefhebber van live wedden en vind je het juist belangrijk dat jouw bookmaker daarin een extra ruim aanbod heeft? Notificaties via je mobiel zijn trouwens ook wel handig als je graag live wedt op voetbal. Voor beginnende wedders is het ongetwijfeld lastig om een lijst uit de mouw te schudden waarop alle punten staan waar de perfecte bookmaker aan moet voldoen. Dus natuurlijk gaan we jou daarbij helpen! Zo ontdek je vanzelf waar jou prioriteiten liggen.

Ben je een recreatieve wedder of ga je voor het serieuze werk?

Als eerste moet je je afvragen wat voor type voetbalwedder je bent. Veel mensen vallen in de categorie met recreatieve wedders. Je wedt dan voornamelijk voor de extra spanning die zo’n weddenschap met zich meebrengt. Uiteraard hoop je dat jouw voetbalkennis winst oplevert, maar je bent niet van plan om dagelijks honderden euro’s aan het wedden te spenderen. Tegenover deze groep met recreatieve wedders staan de mensen die het serieus aanpakken. Zij zijn altijd op zoek naar de beste wedstrategieën om zo alles uit hun voetbalweddenschappen te halen. Hoge quoteringen zijn dan van essentieel belang. Voor recreatieve wedders zijn de hoge quoteringen juist bijzaak. Het is veel belangrijker dat de praktische zaken goed geregeld zijn, dat er mooie bonusacties zijn én dat het platform gebruiksvriendelijk en overzichtelijk is.

Verdiep je in de praktische zaken

Online bookmakers regelen alles omtrent het wedden op voetbal. Zo zorgen ze ervoor dat je veilig geld kunt storten en uitbetalingen kunt aanvragen. En natuurlijk zit er een klantenservice voor je klaar om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Toch zijn er grote verschillen tussen de bookmakers als het aankomt op dit soort praktische zaken. De ene klantenservice is 24/7 bereikbaar via mail, telefoon en live chat. De andere bookmaker hanteert strikte openingstijden en is alleen via een contactformulier op de website te bereiken. Dat kan behoorlijk vervelend zijn als je graag ’s avonds laat je weddenschappen plaatst of gewoon rustig met een medewerker wilt overleggen. Let ook op de betaalmethodes en stortings- of uitbetalingslimieten. Wed je met kleine bedragen dan moet je flink sparen voordat je aan een uitbetalingslimiet van 30 euro voldoet. Die hoge limiet kan zomaar een reden zijn om naar een andere bookmaker te gaan.

Het wedaanbod verschilt per bookmaker

Praktische zaken zijn belangrijk, maar je hebt er weinig aan als jouw favoriete voetbalcompetities of wedopties ontbreken. De grote voetbalcompetities en -toernooien zijn bij elke bookmaker wel aanwezig. Wedden op de Premier League, Bundesliga of het EK voetbal: het is allemaal geen probleem. Ook de standaard wedopties zoals de 1×2 weddenschap, correcte score en Both Teams to Score vormen geen enkel probleem. Het wordt een ander verhaal wanneer je je graag in de krochten van de voetbalwereld begeeft. Want als geïnteresseerd bent in de 3. Bundesliga, de Persian Gulf Pro League of de Eerste Klasse Amateurs van het Belgische voetbal, dan wordt de keuze opeens een stuk kleiner. Datzelfde geldt voor de 3-Way Handicap, anytime goalscorer of het wedden op de verschillende bekerkampioenen van dit seizoen. Kijk daarom goed waar je interesse precies ligt en vertrouw niet blind op het aanbod van de bookmaker.

Stel strenge eisen voor live en mobiel wedden

Wedden op voetbal kan op verschillende manieren. Pre-match wedden, live wedden, mobiel wedden of toch in alle rust vanachter de laptop: het is maar net waar je voorkeur ligt. Vooral liefhebbers van live en/of mobiel wedden moeten de bookmakers kritisch bestuderen. Voor live wedden heb je vooral veel informatie nodig over wat er op dat moment op het voetbalveld gebeurt. De ene bookmaker doet dit gewoon beter dan de andere, ongeacht of er gebruik wordt gemaakt van live beelden, een grafische weergave van de wedstrijd of van actuele statistieken.

Wil je niet gebonden zijn aan je laptop thuis en wed je graag via je mobiel? In dat geval is het handig om een bookmaker te kiezen die een eigen app heeft ontwikkeld. Een app is nu eenmaal wat stabieler dan een mobiele website, en dat is precies wat je nodig hebt als je op het allerlaatste moment nog snel even een voorspelling wilt doorgeven. De notificaties waarmee je via de app op de hoogte wordt gehouden van allerlei voetbalwedstrijden, zijn dan mooi meegenomen.

Sla jij een paar mooie bonusacties niet af?

Bookmakers willen natuurlijk dat zoveel mogelijk voetbalwedders voor hun platform kiezen. Ze hebben één belangrijke troef in handen die meteen de aandacht trekt, en dat is de welkomstbonus. Een goede welkomstbonus (waarbij je eerste storting misschien wel verdubbeld wordt) maakt een bookmaker absoluut interessant. Zeker als die welkomstbonus wordt opgevolgd door allerlei andere bonusacties tijdens de competitieweekenden of de grote voetbaltoernooien.

Als het op bonussen aankomt, is de ene bookmaker duidelijk een stuk guller dan de andere. Ben je gevoelig voor mooie bonussen, dan heb je een wedkantoor nodig dat volop acties organiseert. Al zijn de bonusvoorwaarden minstens zo belangrijk. Want hoe strenger de voorwaarden zijn die de bookmaker hanteert, hoe lastiger het is om die bonus ook daadwerkelijk te incasseren.

Reviews geven je houvast tijdens de zoektocht

Zodra je een goed een idee begint te krijgen van wat je precies zoekt in een bookmaker, ben je klaar voor de volgende stap: reviews lezen. Met de reviews die op onze website staan, bespaar je jezelf een hoop tijd. Je hoeft namelijk niet alle gokplatforms door te spitten om op zoek te gaan naar de informatie die jij belangrijk vindt. Wij hebben dat werk immers al voor je gedaan. Na het lezen van de reviews weet je meteen welke bookmakers eventueel interessant zijn en welke sowieso niet bij je passen. Reviews zijn een handig hulpmiddel bij je zoektocht, maar je moet je er niet 100% door laten leiden. Het is ook belangrijk dat je zelf een kijkje neemt op de platforms die je interesse hebben gewekt. Pas dan kun je zien of de bookmaker je inderdaad zo goed bevalt als je had verwacht.

Selectie gemaakt? Neem zelf een kijkje!

Een groot wedaanbod, een klantenservice met ruime openingstijden, prima quoteringen en mooie bonusacties: dit verdwijnt allemaal naar de achtergrond als het platform je gewoon niet ligt. Een wedplatform moet allereerst overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Al speelt het design van de website ook zeker een rol. Nadat je via de reviews een selectie hebt gemaakt van een paar wedkantoren die je aanspreken, is het erg belangrijk dat je zelf een kijkje gaat nemen. Volg de route die nodig is om daadwerkelijk een weddenschap te plaatsen. Je merkt dan vanzelf of je gemakkelijk je weg op het platform vindt of je echt moet zoeken. En kun je wel om al die flitsende banners heen kijken of werkt het juist storend waardoor je je maar moeilijk kunt concentreren? Hier kom je alleen achter als je echt wat tijd doorbrengt op het platform van de bookmaker. Mocht er een mogelijkheid zijn om de bookmaker uit te proberen met een gratis weddenschap (zonder verdere verplichtingen!), doe dat dan. Zo merk je vanzelf of je graag wat tijd spendeert op het platform of dat je je aandacht toch beter op een andere bookmaker kunt richten.

Tijdens je zoektocht naar een bookmaker mag je één ding niet vergeten. Om veilig en verantwoord te kunnen wedden, heb je namelijk een wedkantoor nodig dat beschikt over een officiële licentie van de kansspelautoriteit. Bij weddenopvoetbal.nl vind je alleen reviews van bookmakers die over zo’n licentie beschikken. Zo hoef je je daar geen zorgen meer over te maken!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.