Home Ajax begint woensdag aan de Champions League 2022/23

Ajax begint woensdag aan de Champions League 2022/23

Ajax is het seizoen lekker begonnen. De regerend landskampioen won zijn eerste vijf competitieduels en daarmee is de toon voor 2022/23 meteen gezet. Nu nog zien of Ajax in de Champions League net zo’n goede start beleeft. De groepsfase begint deze woensdag met een thuiswedstrijd tegen Rangers FC. Het is belangrijk dat Ajax hier meteen punten pakt, want met Liverpool en Napoli als andere tegenstanders krijgen de Amsterdammers die plek in de knock-outfase niet cadeau.

Ajax moet het gaan doen in poule A van de Champions League

Woensdag 7 september gaat het voor Ajax beginnen: de Champions League 2022/23. Iedereen die club een warm hart toedraagt, hoopt op een soort herhaling van 2018/19. In dat seizoen won Ajax wedstrijd na wedstrijd, wat ze uiteindelijk tot de halve finale van de Champions League bracht.

Na een achtstefinaleplaats vorig seizoen mikken de Amsterdammers dit keer weer een stukje hoger. Maar voor ze kunnen dromen over mooie wedstrijden in de knock-outfase, moeten ze eerst die groepsfase zien te overleven. Bij de UEFA loting van 25 augustus profiteerde Ajax van een beschermde status waardoor het nu topclubs als Real Madrid, Man City, PSG en Bayern München ontloopt. Toch is poule A verre van een makkelijke. Vooral Liverpool zal het Alfred Schreuder en zijn mannen heel erg moeilijk maken.

Op deze data speelt Ajax zijn CL-groepswedstrijden

Het is altijd prettig om de groepsfase van Champions League te beginnen met een wat minder zware tegenstander. Wat dat betreft heeft Ajax geluk. De Amsterdammers trappen het toernooi woensdag af met een thuiswedstrijd tegen de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, Rangers FC. Op papier is het Schotse Rangers FC de minst sterke club uit poule A. Krap een week later moet Ajax dan écht aan de bak. Houd vooral het wedstrijdschema bij de hand als je niets wilt missen van Ajax in de Champions League 2022/23:

  • Woensdag 7 september, 18.45 uur: thuiswedstrijd tegen Rangers FC
  • Dinsdag 13 september, 21.00 uur: uitwedstrijd bij Liverpool
  • Dinsdag 4 oktober, 21.00 uur: thuiswedstrijd tegen Napoli
  • Woensdag 12 oktober, 18.45 uur: uitwedstrijd bij Napoli
  • Woensdag 26 oktober, 21.00 uur: thuiswedstrijd tegen Liverpool
  • Dinsdag 1 november, 21.00 uur: uitwedstrijd bij Rangers FC

Wedden op Ajax – Rangers FC: dit zeggen de bookmakers

Een goed begin is het halve werk. Met dat motto zal Ajax deze woensdag het veld van de eigen ArenA oplopen. Bij de bookmakers zijn de Amsterdammers alvast favoriet voor de overwinning. Unibet zet de odds voor een 1×2 weddenschap op 1.48 (Ajax), 5.00 (gelijkspel) en 7.00 (Rangers). Toch moet je ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet onderschatten. Rangers FC stond vorig seizoen nog in de finale van de Europa League, waar het uiteindelijk op penalty’s van Eintracht Frankfurt verloor. Dit seizoen waren de Schotten in de play-offs dan weer verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV.

Komt er woensdag echt een Amsterdamse zege?

Rangers FC won twee weken geleden nog met 1-0 van PSV. Maar winnen van Ajax wordt echt een ander verhaal. Natuurlijk, Ajax is zeker geen onbekende voor de Rangers-trainer. Van Bronckhorst kent de club bijzonder goed. Ga er dus vanuit dat Rangers FC optimaal voorbereid in de ArenA verschijnt en zich daar niet zomaar aan de kant laat zetten. Alleen… de kwaliteit ligt bij Ajax een stukje hoger dan bij Rangers FC. De Schotten hebben bovendien een beroerde generale achter de rug, met een 4-0 verlies van Ross County in de Premiership. Zo’n klinkende overwinning zal het woensdag in de Champions League niet worden voor Ajax. Wij verwachten een wedstrijd met een eerste helft die redelijk gelijkop gaat, maar waarin Ajax na rust definitief het verschil gaat maken. We zetten in op een 2-0 eindstand.

Dit zijn Ajax’ kansen op overwintering in de Champions League

Op papier heeft Ajax alles in huis om de eerste groepswedstrijd van Rangers FC te winnen. De grote vraag is dus: wat zijn verder de vooruitzichten in die poulefase?

In poule A is er voor de bookmakers alvast één duidelijke favoriet, en dat is Liverpool. Als je denkt dat de Champions League-winnaar van 2018/2019 groepswinnaar wordt, dan krijg je daar bij bookmaker BetCity slechts 1.25 keer je inzet voor terug. Groepswinst voor Ajax levert een quotering van 6.50 op. Dit verschil is misschien groot, maar de Amsterdammers zijn zeker niet kansloos voor een plek in de knock-outfase. Voor een plek in de top 2 betaalt BetCity namelijk 1.75 keer de inzet uit. Voor Napoli is dat 2.15 en voor Rangers FC zelfs 5.00. Kortom, de bookmakers hebben er vertrouwen in dat Ajax opnieuw overwintert in de Champions League.

Het wordt een vol met Europees voetbal

De wedstrijd Ajax – Rangers FC is nog maar het begin van een week vol met Europees voetbal. Kijk je graag naar de internationale velden als je gaat wedden op voetbal? Houd dan ook donderdagavond 8 september vrij. PSV en Feyenoord spelen dan hun eerste groepswedstrijd in de Europa League. AZ staat op diezelfde avond voor de taak om goed aan de Conference League te beginnen. Het is wel duidelijk dat de zomerstop voorbij is!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.